Tini 't Hart-Ottens

  Praktijk voor Relatie en gezinstherapie, EPT en Gestalt Coaching & Therapie

  In mijn visie is het van groot belang, om naast het veranderingsproces ook het hoe, wat en waarom van de emoties en het handelen te leren kennen en te begrijpen.
  Om naast de emotionele verschuiving die plaatsvindt, ook informatie te krijgen. Om eventueel een aantal nieuwe grenzen, en misschien zelfs een aantal normen en waarden, als keuze aangereikt te krijgen tijdens de therapie.
  Vaak komt er door de verschuiving en de transformatie van de oude emoties en patronen nieuwe kennis en begrip tevoorschijn. Maar soms is het nodig om eerst een stuk kennis en het begrip aangereikt te krijgen in de therapie voor er een verandering kan plaatsvinden, die je als veilig ervaart.


  Psycho-educatie neemt in belang toe omdat het aandacht schenkt aan het belang van kennis binnen de persoon. Het is van belang om correct en begrijpelijk geïnformeerd te zijn over u en uw therapiebehandeling.
  U bent cliënt zowel als consument.

  Psycho-educatie helpt bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. 'Hoofd' en 'Hart' vormen een mooie combinatie, ze  kunnen heel goed samengaan zonder in tegenstelling te zijn.

             EAGT   RBCZ  SCAG

  2011 © Tini Ottens